понеділок, 6 квітня 2020 р.

Великодні зайченята.


Великодні зайченята: робимо іграшку власноруч
Цей проект універсальний для будь-якого віку. Для молодших дітей зайчики можуть стати героями лялькового театру, для старших — частиною інтер’єрного декору або гольницею для зберігання гострих предметів. На деяких етапах дитині може знадобитися допомога дорослого.
Матеріали:
·         тканина;
·         нитка з голкою;
·         папір;
·         олівець;
·         ножиці;
·         булавки;
·         холлофайбер або вата для наповнення.
Хід роботи:
Зігніть папір пополам, намалюйте половину контуру зайця. Майте на увазі, що після зшивання фігурка зайця набагато зменшиться. Не робіть делікатних деталей, тому що вам буде важко вивертати тканину.
Виріжте паперовий шаблон та прикладіть до вивороту тканини. Обведіть фігурку олівцем та виріжте дві таких викрійки. Відступіть пів-сантиметра від краю та наведіть олівцем допоміжну лінію, по якій будете шити.
Накладіть викрійки одну на одну виворотом назовні. Зафіксуйте деякі частини за допомогою шпильок. Починайте зшивати вручну або на машинці, користуючись допоміжною лінією. Зверніть увагу: знизу зшивати не треба, таким чином ви пізніше вивернете іграшку на лицьову сторону.
Якщо зшиваєте вручну, пройдіться найпростішим швом "вперед голку" в одному напрямку, а потім в протилежному. Всі частини шва у результаті мають бути закритими (див. фото 6). Виверніть іграшку і набийте холлофайбером (можна замінити ватою). Закінчіть зашивати зайчикау .




алишились приємні деталі — пришити очі, ніс і ротик. Це можуть бути ґудзики, бісер або просто вишивка. Можна експериментувати з ляльковим одягом для зайченят. Ось і все — ваша святкова іграшка готова! Її можна дарувати, прикрашати будинок або одразу починати гратися.
Вдалої творчості!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Як запобігти небезпечній поведінці школярів в інтернеті: рекомендації МОН

  Міністерство освіти і науки розробило рекомендації щодо проведення заходів, які запобігали б небезпечній поведінці дітей в інтернеті та ін...